thildebach.dk - Blog skrevet af Thilde Bach Hansen 2022-08-08T01:51:58Z Thilde Bach Copyright 2022, Thilde Bach SPHPBLOG New York
Vi bor på Manhattan, så vi har let adgang til alle seværdighederne og kvarteret vi bor i er rigtig hyggeligt.Vi lagde ud med at tage til Empire State Building, hvor vi efter et par køer og elevatorturer endelig kom op til observationsdækket. Der var nogenlunde klart vejr, bortset fra smoggen, så udsigten ud over byen var helt fantastisk. Derefter tog vi videre mod Flatiron building der blev bygget i 1902 og på dette tidspunkt var en af de højeste bygninger i New York. Der er sket en del siden da. Som dens navn antyder er bygningen trekantet og en ret flot bygning.
Bagefter tog vi subwayen til den nederste del af Manhattan for derefter at tage Staten Island Færgen ud for at se Frihedsgudinden på nærmere hold. Vi kunne godt have været ude på selve øen hvor den står, men turen med Staten Island færgen er gratis og man kommer stadig tæt på statuen. Efter at være kommet tilbage til fastlandet igen var vi forbi Wallstreet og Ground Zero. Det er ikke til at se Ground Zero på nært hold da den er godt afskærmet og på nuværende tidspunkt en stor byggeplads. Men oppe fra en overdækket gangbro var det muligt at få et bedre glimt af pladsen. Der er ikke bygget noget på pladsen endnu, men de er i fuld gang med at bygge en ny bygning der hvor bygning 7, der også kollapsede den 11. September, lå. Til slut den første dag tog vi ud til Brooklyn Bridge.
Vores hotel

Empire State Building

Udsigten fra toppen. Læg mærke til smoggen over byen.

Endnu engang Empire State Building.

Flatiron.

Manhattan set fra Staten Island færgen.

Frihedsgudinden

Vi mødte også sørøver Sally.

Wall Street og børsen i New York.

Ground Zero fra gadeplan.

Ground Zero set fra gangbroen.

Brooklyn Bridge


Dagen efter startede vi ud i Central Park. Vi valgte at tage turen gennem hele parken, fra nord til syd. På papiret skulle det være en ret lang tur, men egentlig var den ikke særlig lang. Det var en hyggelig tur og undervejs var vi forbi Strawberry Fields der er en mindeplads for John Lennon lavet af Yoko Ono. Efter parken stod den på shopping på 5th avenue og derefter videre til Times Square. Times Square er fuld af liv samt en masse neon skilte og vi valgte derfor at tage tilbage dertil om aftenen hvor skiltene lyste pladsen op. Om aftenen var vi desuden også forbi bygningen hvor John Lennon blev skudt og til slut valgte vi endnu engang at tage op i Empire State Building for at se New York fra oven om aftenen. Det var rigtig flot og bestemt et must når man er i New York.
Central Park

Betjente på heste i Central Park.

Strawberry Fields

5th avenue. Det er ikke et rygte at der vrimler med gule taxier i NY.

Times Square

Times Square by night.

Times Square by night.

Dakota bygningen hvor John Lennon boede og blev myrdet.

Udsigten over New York fra Empire State Bygningen om aftenen.


I aften går turen så hjemad hvilket vi begge glæder os meget til. Det bliver skønt at komme hjem igen, men man kan ikke undgå følelsen af at man kunne have brugt meget længere tid på rejsen. Det har været nogle helt fantastiske tre måneder og bestemt det hele værd. Vi har fået så mange oplevelser at de snart er svære at holde styr på, men her kan bloggen jo hjælpe os :). Det har desuden været skønt at der har været så mange der har fulgt med i hvad vi har lavet. Tak for nu. Ses snart.

]]>
http://thildebach.dk/index.php?entry=entry070425-171639 2007-04-25T00:00:00Z 2007-04-25T00:00:00Z
Los Angeles Vi var dog ikke kommet længere end et par skridt ind i lufthavnen før vi blev mødt af lufthavnspersonalet der behandlede alle de kom forbi uforskammet. Alle blev snakket til som om de var idioter. Ikke den bedste måde at byde turister velkommen på. For at komme ud af lufthavnen stod vi yderligere i en timelang kø der var opstået grundet deres (påståede) grundige kontrol af alles tasker. Efter længere ventetid blev de passagerer der havde fløjet med Air New Zealand, som os, kaldt frem og fik lov til at gå igennem kontrollen uden at få tjekket tasker for at sænke ventetiden. De passagerer der nu stod tilbage i køen var de passagerer der havde en lidt mørkere hudfarve og de fleste at disse fik deres tasker kigget grundigt igennem. Sikke fordomsfrie amerikanerne er.

Efter at have sluppet forbi taskekontrollen uden at få tjekket vores tasker, fik vi fat på en shuttlebus der kunne køre os ind til vores hotel. Også her fik vi en noget anden oplevelse end vi havde fået i nogen af de lande vi ellers har besøgt. De andre gange vi havde kørt med shuttlebusser fra lufthavnene, havde chaufførerne været meget snaksaglige og fortalt os lidt om de byer vi var kommet til. Her blev der ikke sagt et ord fra chaufførens side. De eneste gange vi hørte ham sige noget, var når han bandede af de andre bilister som han konstant kørte alt for tæt på med en al for høj fart. Velkommen til USA.
Efter vores ankomst der havde været lidt af et antiklimaks foretog vi os ikke ret meget. Vi havde brug for at slappe lidt af og ikke lave noget.

Dagen efter stod den derimod på en masse sightseeing. Dagen startede med en tur til Walk of Fame. Her startede vi med at tage turen op og ned ad Hollywood Blv. hvor de fleste af stjernerne blev studeret. Herefter tog vi op i Hollywood Highland centret hvorfra man, efter sigende, skulle kunne få det bedste glimt af Hollywood skiltet. Der var da også ret godt udsyn til skiltet, men det forblev nu en ret lille prik oppe på bakken. Vi valgte derefter at gå ud af Sunset Blv. for at se lidt på byen. Efter en længere gåtur endte vi i Beverly Hills. Dette kvarter skiller sig, som man kunne forvente, meget ud fra resten af byen. Resten af byen er kendetegnet ved beskidte gader, lysende skilte overalt, hjemløse personer og masser af biler. Her var der derimod mere ro over byen og det hele var pænt og ordentligt. Derudover kunne man også se hundeejerne ude at lufte deres små chihuahuaer.
Velkommen til Hollywood

Hollywood Boulevard

Elvis var der selvfølgelig,

side om side med de religiøse.

Hollywood skiltet.

Stjerneparade


Dagen efter brugte vi på museer da det regnede hele dagen. Vi startede på voksmuseet og derefter gik turen videre til Guinness World of Record. Dagen efter tog vi i Universal Studios hvilket var alle pengene værd. Først tog vi på en tur rundt i filmkulisserne hvor vi blandt andet så de bykulisser der bliver brugt i de fleste film. Derudover kom vi også forbi Wisteria Lane hvor Desperate Housewives foregår. Derefter var vi inde at se specialeffects showet og en tur i Jurassic Park, tilbage til fremtiden og inde og se en 4D film med Shrek.
Mig sammen med guvernøren af Californien.

Det kendte Beverly Hills skilt.

Rodeo Drive.

Universal Studios.

Vi kom også på den røde løber.

Hej haj.

Ja jeg har vist taget lidt på....

Udsigten fra Universal Studios.


Selv om vi har haft en rigtig god og spændende tid i L.A., kan jeg dog ikke helt sige at jeg kan li´ byen da den er meget kold og overfladisk. Overalt ser man store og lækre biler og alt handler om penge og berømmelse. Dette kan selvfølgelig være en god ting, men når man samtidig ser alt for mange hjemløse på gaden der er nødt til at spise det som andre smider ud, kan man ikke andet end at føle en vis afsky overfor landet. Intet sted vi endnu har været, har vi set så fattige og rige personer som her i Los Angeles.

I morgen går turen videre til New York. Vi har ikke så meget tid der inden vi skal hjemad og vi får derfor nogle ret pressede dage, hvis vi skal nå at se de ting, som man bare skal se når man er i New York. Men vi gør selvfølgelig forsøget og inden vi smutter hjemad mod Danmark om fire dage kan I godt regne med en sidste opdatering fra rejsen.


]]>
http://thildebach.dk/index.php?entry=entry070422-091146 2007-04-22T00:00:00Z 2007-04-22T00:00:00Z